REED WADDLE – TIME THE RIVER

Met de nieuwe plaat “Time The River” van Reed Waddle zijn we meteen in het heilige Mekka van de countrymuziek in Nashville, Tennessee terechtgekomen. Voor dit album heeft deze singer-songwriter dertien liedjes gecomponeerd waarin hij zijn persoonlijke ervaringen en enkele fictieve verhalen heeft gebundeld tot songs in het folk-, country- en rockgenre, samengevat meestal ‘Americana’ genoemd. Hij zegt zelf dat hij bij het songschrijven wordt geïnspireerd door legendes in deze muziekstijl zoals Tom Petty en Neil Young.

Het vierde album “Time The River” volgt zo’n acht jaar na de laatste release van Reed Waddle, zijnde zijn derde cd “Creatures Of The Heart” uit 2012 die volgde op zijn debuutplaat “Higher Ground” uit 2004 en het daarna uitgebrachte album “Piece By Piece” uit 2008. De eerste nummers die op een EP voorafgaand aan deze nieuwe plaat werden uitgebracht zijn het op de eerste audiovideo te beluisteren hoop gevende gospelpopliedje “Too Bright To Fade Away” dat ook de eerste single en de openingstrack is van de full-cd, en de soulvolle introspectieve ballad “Bells Of Brooklyn” waarin hij nostalgisch terugblikt op de periode dat hij in New York City aan zijn muzikale carrière werkte.

De tweede audiovideo bij deze recensie laat u kennismaken met de albumtiteltrack “Time The River” die helemaal aan het einde van de dertien songs tellende tracklist staat. De producer van deze plaat is Jesse Thompson uit Nashville die vond dat er ook enkele nummers op hoorden te staan die in één live take werden opgenomen. De over een wat rokerig klinkende stem beschikkende Reed Waddle heeft trouwens tonnen ervaring met live optredens want hij deelde in het verleden het podium met grote namen zoals o.a. Shawn Colvin, ‘The Indigo Girls’, Glen Hansard, Shawn Mullins en ‘Hall And Oates’ waarbij hij samen met zijn muzikale mentor John Oates ook enkele nummers heeft gecomponeerd.

Enkele van de meest opvallende liedjes op het eind april verschijnende album “Time The River” van Reed Waddle en songs waar we het tot nu toe nog niet hebben gehad zijn countryrockers “Shine For You”, “Caroline” en “Tidal Wave”, naast rocksong “Bullet”, de Neil Young-achtige ballad “Hurricane” en de melodieuze nummers “Castle Walls” en “Underground Springs”. En dan hebben we hier nog niets gezegd over de al even aanstekelijke countrysongs “Overtime” en “Northern Stars”. Het mag dan wel acht jaar geleden zijn dat we nog werk van Reed Waddle gehoord hebben, maar na beluistering van alle dertien songs op ”Time The River” lijkt die lange wachttijd ons meer dan de moeite waard te zijn.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Devon Music

video